Designul scandinav in viata si casa ta

Stilul scandinav este apreciat si ravnit datorita caracteristicilor lui. E modern, simplu, dar cochet. Solutia perfecta daca iti doresti camere luminoase, spatii pentru depozitat, culori neutre si obiecte decorative minimaliste. Pentru a avea parte de stilul scandinav in propria casa trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli si sa iti folosesti cat mai mult imaginatia. Iata care sunt sfaturile noastre daca vrei sa ai un dormitor scandinav:

Fa exces de alb

E cea mai folosita culoare in stilul scandinav si o vei regasi peste tot, de la pereti, podele si usi, pana la obiecte de mobilier si decoratiuni. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa incepi sa iti vopsesti peretii in alb, asta daca nu ii ai deja. Parchetul nu trebuie sa fie obligatoriu alb, poti sa alegi nuante de gri sau de maro si crem deschis. Lumina e foarte importanta in interioarele scandinave, mai ales ca nordicii au ierni grele, cu perioade foarte lungi in care simt nevoia de lumina naturala.


Mobileaza simplu

Mobila scandinava nu se abate de la regulile acestui tip de design. Este simpla, fara detalii si modele care sa incarce si poate cel mai important, se potriveste in orice tip de interior nordic. Culorile sunt neutre si nuantele lor deschise. Mobilierul scandinav TheHome.ro intruneste toate conditiile pe care le-am spus mai sus. Pentru dormitor poti sa alegi un pat alb din fier forjat sau unul negru din acelasi material care sa contrasteze cu peretii albi.Foloseste decoratiuni

Acum ca ai patul si restul obiecteleor de mobilier necesare in dormitor, trebuie sa infrumusetezi camera cu cateva decoratiuni. Scandinavii sunt recunoscuti pentru felul simplu dar atragator in care decoreaza interioarele locuintelor lor. De aceea iti recomandam sa folosesti decoratiuni simple, specifice acestui stil. In primul rand, obiectele necesare in orice dormitor se pot transforma in decoratiuni. Un covor monocrom, in alb si negru si cu un model geometric simplu va transforma complet camera ta. Pe langa covoare, perne si pleduri mai poti folosi corpuri de iluminat cu detalii metalice si tablouri minimaliste. Nu uita sa respecti paleta cromatica pe care ai ales-o de la bun inceput. Daca ai o camera monocroma, poti sa aduci putina culoare cu un obiect decorativ intr-o nuanta puternica de galben sau rosu.Infrumuseteaza-ti camera cat mai inventiv, cu orice tip de obiect decorativ si chiar si cu flori. Ele aduc viata in dormitorul tau.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu