Tu ce faci pentru tine?

In viata asta plina de monotonie, lucruri care nu ne plac si stres parca nu gasim suficienta energie sa facem si lucruri pentru noi. Suntem tot timpul ocupati, nu avem prioritati clare si incercam sa multumim pe toata lumea, mai putin pe noi.

Cand te-ai intrebat ultima data ce faci pentru tine? Pentru multumirea ta sufleteasca, pentru cei ce vin in urma ta. Exista o vorba care spune ca intr-o viata de om trebuie sa plantezi un copac, sa construiesti o casa si sa faci un copil. Abia atunci vei putea sa spui despre tine ca esti o persoana implinita.


Eu spun ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp, iar proverbul poate fi doar o metafora care sa spuna ca in viata ta trebuie sa faci lucruri care sa ramana si celor ce nu s-au nascut inca.

Cand am intrebat ce faci pentru tine nu m-am referit la ce masina scumpa ti-ai cumparat, in ce vacanta exclusivista ai fost sau ce haine porti. Ce faci pentru sufletul tau conteaza mult mai mult. Dincolo de lucrurile fizice ai nevoie de hrana spirituala. Degeaba ai toti banii din lume daca nu ai sufletul linistit si impacat.


Viata e diferita pentru toti si asta e mai mult decat evident. Ce conteaza pentru mine poate fi total irelevant pentru ceilalti, dar eu intreb din nou: tu ce faci pentru tine? Cum te relaxezi? Ce faci cand vrei sa simti ca traiesti cu adevarat?

Gandeste-te mai des la ce vrei sa faci pentru tine si la ce te relaxeaza, apoi fa asta mai des. O sa simti ca lasi ceva in urma ta si ca viata nu e o povara, ci un drum lung care te va provoca si te va invata mereu lucruri noi pe care le vei folosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu