Lectie de acceptare

Ne e greu sa acceptam multe lucruri pe care le vedem si ni se intampla zilnic. Ne e greu sa acceptam parerile oamenilor care nu sunt de acord cu noi. Ne e greu sa acceptam ca unele lucruri se intampla si le negam su ignoram pana cand vor disparea. Pentru asta avem nevoie de o lectie de acceptare. Sa acceptam ceea ce suntem, oamenii din jurul nostru si parerile celorlalti.

Nu este posibil ca parerile noastre sa fie mereu luate in calcul, iar ceilalti sa renunte la conceptiile lor. Trebuie sa invatam sa acceptam parerile celorlalti, stilul lor de viata si deciziile lor, atat timp cat nu ne afecteaza pe noi in mod direct, iar lor nu le face vreun rau.

A doua parte este foarte importanta. Sa accepti deciziile unor persoane atata vreme cat pe tine nu te afecteaza poate fi un semn de ignoranta. Gandeste-te daca stilul de viata al unui prieten nu ii face niciun bine. Daca esti in situatia aceasta, trebuie sa intervii.


Acceptarea inseamna intelepciune. In momentul in care nu te-ai luptat sa iti impui opinia in fata celorllati, indiferent daca e corecta sau gresita, poti sa spui ca ai castigat. Ai devenit intelept si stii cum sa tratezi si sa rezolvi problemele din viata ta. Ai invatat ca oamenii sunt diferiti, au stiluri de viata diferite, iar personalitatile lor nu vor coincide intotdeauna cu felul tau de a fi.


Daca vrei sa fii acceptat, invata sa ii accepti pe cei din jurul tau. Asta este o adevarata lectie de acceptare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu