Cum isi dezvolta copiii creativitatea cu produsele de hartie

Din ce in ce mai multi parinti au realizat ca obiceiurile moderne ale copiilor nu sunt tocmai sanatoase. Statul la calculator sau televizor, jocurile pe smartphone sau tableta transforma copiii din niste omuleti foarte energici in unii sedentari, care iau obiceiurile parintilor lor poate mult prea devreme. De aceea este bine sa iti indrumi copiii spre a-si dezvolta creativitatea facand alte lucruri si folosindu-se de alte mijloace.


De exemplu, jocurile cu produse de hartie pe care le faceam noi in timpul scolii cu siguranta ii vor fascina si ii vor tine ocupati o perioada lunga de timp. Exista multe tipuri de activitati, jocuri si proiecte care pot fi facute cu hartie creponata, hartie glacee, carton, sau alte produse asemanatoare. Trebuie doar sa iti amintesti de jocurile si activitatile de la scoala, din copilaria ta. Iata ce ai putea sa faci pentru a-i stimula creativitatea copilului cat mai mult.

Colaje de hartie

Tehnica este foarte simpla. Ai nevoie de o coala mare de hartie groasa sau carton si multe coli de hartie glacee, in culori si nuante cat mai variate. In plus, pentru proiectul tau si al celui mic mai ai nevoie de o foarfeca, un creion si un tub de lipici. Lasa-ti copilul sa aleaga tema colajului, desenati pe spatele hartiei glacee forme si obiecte pe care le veti decupa apoi si lipi. Daca vrei, puteti folosi hartia glacee autocolanta, pentru a evita folosirea lipiciului care poate insemna si putina mizerie, mai ales daca ai un copil energic.


Decoratiuni pentru Craciun

Daca tot vin sarbatorile in curand, ar fi interesant sa faci cu copilul tau decoratiunile de Craciun pentru brad sau pentru infrumusetarea casei. La fel ca in proiectul de mai sus, o sa ai nevoie de orice tip de hartie colorata, in orice culori preferi tu si copilul tau. Alaturi de ele vei mai avea nevoie de foarfeca, o rigla si lipici. Alte lucruri pe care le mai poti folosi ar fi ata si acul. Cu cele din urma vei lucra tu. Poti sa decupezi stelute, braduti sau orice altceva iti doresti. Din ele poti face ghirlande cu care sa impodobesti bradul. Daca copilul tau este dornic sa incerce proiecte mai complicate, puteti sa faceti globuri din gartie glacee, fulgi de zapada, sau chiar brazi 3D.


Gandeste-te ca e mult mai bine pentru orice copil sa isi dezvolte creativitatea si imaginatia in acest fel. In plus, e o activitate care va va lega mult mai mult si va dezvolta relatia dintre voi. Ce alt mod mai placut de a-ti petrece timpul cu copilul tau?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu