Cat de importanti suntem de fapt

Zi de zi avem probleme mai mari sau mai mici care ne pot impiedica sa avem o viata linistita. E normal sa ai probleme, dar nu e normal sa le dramatizezi si sa le transformi in niste piedici de care nu poti trece. Cand avem momente mai dificile credem ca noi suntem cei mai importanti, ca nimeni nu poate trece printr-o perioada la fel de grea ca a noastra. Din nefericire este doar un fals sentiment pe care il avem in astfel de momente.

Te-ai gandit vreodata cat de mici suntem si cat de nesemnifricative sunt problemele noastre, comparativ cu cele ale altor persoane? Nu ai reusit sa ajungi la timp la munca si faci o problema foarte mare din aceasta situatie. Ei bine, sunt unii oameni care nici macar nu au un loc de munca. Ce sa mai spunem de problemele de genul: nu am destui bani pentru a-mi lua cel mai nou model de smartphone.


As spune ca am devenit egoisti, ca ne pasa prea mult de ce se intampla cu noi si prea putin de ce se intampla in jurul nostru. Credem ca probemele noastre de zi cu zi sunt mai importante decat alte lucruri ce se intampla in toata lumea. In drum spre locul de munca stai in masina ta confortabila si te gandesti ca azi ai uitat sa iti iei bijuteriile preferate sau sa iti dai cu parfum. In acest timp tu si multi alti oameni din jurul tau aveti grija de mediul inconjurator poluand aerul.


Nu spun ca nu ar trebui ca oamenii sa ia in seama problemele pe care le au zilnic, ci scot in evidenta faptul ca am devenit incet incet niste ignoranti egoisti. Ca ne pasa atat de mult de persoana noastra incat nu am ajuta pe nimeni, chiar daca suntem atat de mici incat in universul asta mare toata planeta noastra ar putea fi comparata cu cel mai mic fir de praf ce poate exista.


Deci, cat de important esti, de fapt?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu