Ce e viata dincolo de rutina

Dincolo de rutina zilnica de care foarte putini oameni pot scapa exista momentele pe care simti ca trebuie sa le traiesti. Rutina se instaleaza in vietile tuturor. Chiar daca esti cel mai mare aventurier, toate lucrurile pe care le faci zilnic se vor transforma in rutina. Poate sensul rau al cuvantului rutina este sa ai aceleasi obiceiuri care te plictisesc si te fac sa te simti neimplinit. In schimb, faptul ca faci zilnic aceleasi lucruri nu inseamna neaparat ca ai o rutina ce te va transforma intr-un mic robot fara sentimente.


Conteaza foarte mult sa iti placa ce faci. Despre asta este viata. Despre lucrurile pe care le faci cu placere si care iti aduc multumire si implinire. Despre momente pe care ti le amintesti mereu, indiferent cat de mult timp ar trece si cat de neimportante ar parea in ochii celorlalti.

Viata e peste tot, e in noi, chiar daca nu realizam si nu suntem suficient de recunoscatori. Viata e tot ce traiesti cu placere, cu entuziasm si fericire. Asta ne place, ne face fericiti si ne incanta, deci putem spune ca asta e viata.


Totusi, este rutina ceva rau? Trebuie sa acceptam ca rutina face parte din viata noastra oricat de mult ne-am dori sa scapam de ea. Cat de obositor ar fi daca in fiecare zi am face alte lucruri diferite de cele din ziua precedenta? Viata e tot, cu bune si cu rele, cu rutina si momente speciale, cu fericire si entuziasm.


La urma urmei, viata o facem cum vrem, o traim dupa bunul plac, in rutina si plictiseala, cu aventuri si calatorii nesfarsite sau in familii fericite. Oamenii sunt diferiti, au nevoi diferite si vor lucruri diferite de la viata. De aceea nu exista un raspuns concret pentru intrebarea "Ce e viata?”. Un lucru e cert. Viata suntem noi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu