In viata ne lipseste rabdarea

E o caracteristica specifica generatiei tinere, aceasta dorinta de a face toate lucrurile cat mai repede, indiferent de calitate. Nu avem rabdare. Nu mai avem rabdare sa stam la semafor, sa asteptam linistiti in supermarket, sa mergem pe strada sau sa primim rezultatele unui proiect.

Ne lipseste rabdarea si intelegerea. Vrema ca totul sa fie rapid si bun, chiar daca de cele mai multe ori nu se poate asa ceva. Vrem ca toate lucrurile din jurul nostru sa se miste repede, dar noi sa amanam termene limita cat mai mult posibil. Vrem ca oamenii sa ne faca noua pe plac, dar noi nu facem nimic pentru a-i ajuta.


Nu ii intelegem pe cei ce nu ne inteleg. Nu vrem sa concepem o lume in care lucrurile se misca incet. Nu merita sa astepti pentru nimic in lume. Timpul inseamna bani, asa ne-au invatat americanii. Asa ca nu avem de gand sa asteptam nimic mai mult decat ar trebui. Ne e greu sa facem macar un exercitiu si sa ii intelegem pe parintii nostri care evident nu sunt din aceeasi generatie cu noi. Vrem ca ei sa stie ce este in mintea noastra, dar nu ne straduim sa ii ajutam sa se adapteze noilor vremuri.

Ne lipseste rabdarea, dar exista speranta. Cat timp vei mai vedea prin parc copii ce citesc carti de unii singuri, vom mai avea speranta. Ne lipseste rabdarea, dar putem schimba acest lucru. Trebuie doar sa ne amintim mereu ca viteza aceasta cu care am vrea ca toate lucrurile sa se miste ne poate face rau.


Vom avea asteptari prea mari, iar timpul pe care credem ca il pierdem ne va frustra foarte mult. Lipsa rabdarii vine la pachet cu o stare de nervozitate continua care te va indispune in fiecare zi. Chiar vrei sa fii nervos in fiecare zi dintr-un motiv infantil pe care il poti schimba?


Avem nevoie de rabdare cum avem nevoie de smartphone zi de zi. Iata un truc pe care il poti folosi zilnic: ia-ti o carte cu tine si in momentele in care astepti pur si simplu citeste. O sa vezi ca nu vei mai avea senzatia ca trece timpul pe langa tine.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu